Herstel voor- en achtertuin Voerendaal
Terug naar alle projecten

DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping  DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping DreamGardens-tuin-onderhoud-ontwerp-aanleg-overkapping

Een enkele keer worden we gevraagd om een mislukt project van een collega-bedrijf te komen redden. Zo ook in dit geval waar nog niet zo lang geleden voor een aanzienlijk bedrag een voor- en achtertuin werd opgeleverd. De wens van de klant was een strakke tuin met duidelijk lijnen. Dat was niet helemaal gelukt. Er stonden zeer veel siergrassen in verschillende soorten volledig kris-kras door elkaar. Sommige in een lijn, andere compleet verkeerd. De grassen hadden amper de kans gekregen om goed te wortelen omdat er maar hele kleine gaatjes in de zeer harde grond waren gemaakt. Ook de gaten in het anti-worteldoek waren veel te klein. Veel grassen waren dood gegaan omdat ze op een schaduwplek stonden. De bekabeling van de verlichting was op sommige plaatsen uitgevoerd in grondkabel en op andere als bovengrondse kabel. Alle bekabeling lag direct onder het doek.

Wij hebben voor deze klant alle siergrassen uitgegraven, de split verwijderd en afgevoerd, bodemverbeteraar toegevoegd en daarna een deel van de grassen weer teruggeplant. Het geheel aangevuld met bamboe en siergrassen speciaal voor schaduw. Als bodembedekker kozen we voor franse boomschors. Dit is een natuurlijk alternatief voor anti-worteldoek. Het remt de groei van onkruid, zorgt voor voeding voor de bodem en geeft een mooie warme uitstraling.

Bekijk meer projecten

Tags: